Navigasjon
 
 
 
Gå planken
   
 
Mannskap
 

Logg inn

 
 
Seilloftet
 

Støttespillere

john-dahle-reduced-logo
Grasrotandelen
Sandnes Sparebank
SR-Bank
A/S Norske Shell
Pronav
Sharp Stavanger
 
 
 

Bli medlem

jolleseiling.gif2. Sandnes Sjø har noe venteliste for nye medlemmer, spesielt i de yngste aldersgruppene. Ønsker du å sette deg opp på venteliste, eller melde deg inn som medlem kan du registrere deg via kontaktskjema: blimedlem.

 

Lurer du på hva speiding er, eller har lyst til å bli speider / speiderleder? Her finner du svar på det du lurer på.


Hva er speiding?
Det er ikke lett å svare på, for speiding er så mye forskjellig. Viktige elemeter i en sjøspeiders hverdag er sjø og friluftsliv. Se forøvrig egen informasjon om hva sjøspeiding er.

Hvordan blir jeg speider?
For å bli medlem i 2. Sandnes sjøspeidergruppe registerer du deg på blimedlem. De yngste speiderene starter i Flokk fra de går i 3. klasse, men vi tar imot innmeldinger til venteliste tidligere.

Er det dyrt?
I utgangspuntet, nei. Det er en årlig kontigent på rundt 800 kroner, som fordeles mellom gruppe, krets og forbund. Da får du også bladet Speideren i posten fem ganger i året, og er forsikret under alle speiderarrangementer. Enkelte turer har egne deltakeravgifter. Ellers er det som i alle fritidsaktiviteter behov for noe utstyr etter hvert, som sekk og sovepose.

Kreves det mye av foreldrene?

Det koster en del å drive en sjøspeider gruppe, drift og vedlikehold av båter, hus og havn skal ha sitt. For at det skal være mulig å oppretteholde aktivitetene uten noen ekstra form for kontigent er det krav til at man bidrar til et gitt antall dugnadstimer i løpet av året. Litt kjøring til og fra arrangementer må også regnes med innimellom.

Hva er en gruppe/flokk/tropp/rover?
Speideren er delt i tre, etter alder. 3. og 4. klassingene er i det som kalles flokken, eller småspeideren. Når man starter i 5. klasse kommer man over i troppen, og der er man til man starter på videregående, og blir rover. Se forøvrig "organisering av gruppen" for beskrivelse av ulike funksjoner og enheter i gruppen.

Hva er en patrulje?
Troppen er delt opp i patruljer med 4-7 speidere. Hver patrulje har en patruljefører (peff), og en patruljeassistenter (ass).

Er det trygt?
Jada, det er trygt. Selvfølgelig kan det skje ulykker når man er ute på tur, men både ledere og speidere har trening i førstehjelp, og trening i å mestre ulike situasjoner er en viktig del av speideren. Når speiderne drar på tur har de en "hjemmeleder", som kan kontaktes ved behov.

Må jeg kunne noe for å bli leder?
Neida, det kan du lære underveis! Det er alltid flere ledere sammen, og det arrangeres regionale lederkurs flere ganger i året som du kan være med på hvis du har lyst. Å være leder krever en del tid, men vi tør påstå at det er verdt det! Du vil, akkurat som speiderne, oppleve masse, få nye venner og lære mye.

 
 
 
Navigasjonsinstr.
 

Webkamera

 
 
Fra styrhuset
   
 
Drøsen ombord
 

nord2017

 

Speiderlogo

 

jamboree2019

 
 
Reklame