Navigasjon
 
 
 
Gå planken
   
 
Mannskap
 

Logg inn

 
 
Seilloftet
 

Støttespillere

john-dahle-reduced-logo
Grasrotandelen
Sandnes Sparebank
SR-Bank
A/S Norske Shell
Pronav
Sharp Stavanger
 
 
 

Om gruppen

Gruppen
nsff.gifvesterlen.gif2. Sandnes Sjøspeidergruppe er tilknyttet Vesterlen Krets. Vesterlen krets omfatter 31 speidergrupper i Sør-Rogaland, og har som Norges største krets over 2000 medlemer, fra Egersund i sør til Sauda i nord. Nasjonalt er gruppen tilsluttet Norges speiderforbund.

 

 

Tilholdsted
speiderhus.jpgSjøspeiderene i Sandnes ble startet i 1958, gruppen har tilholdssted i Daleveien 110, gamle Sandnes Sjøbad, innerst i Gandsfjorden. Vi har et flott anlegg litt i utkanten av Sandnes. Anlegget består av et klubbhus, slipp, havn og naust. I sammenheng med slippen har vi også en mastekran og en småbåtslipp. Klubbhuset er 200 kvadratmeter og rommer storsal, patruljerom, båthall, kjøkken, kontor og to store flotte oppholdsrom på loftet. Det er også to hybler i huset. Slippen kan ta båter opp til 25 tonn og er i flittig bruk i hele sesongen. I havnen er det mange flotte båter, både sjøspeiderbåter og private. Noen av de flotteste trebåtene i Sandnes ligger her i havnen.

 

Gruppens oppbygning og aktiviteter
Gruppen består av 2 ulveflokker (3.-4.klasse), 2 stifinnertropper (5.-7. klasse), en vandrertropp (8.-10. klasse), et Roverlag (16-30 år) og et Ankerlag (30 år og oppover). I tillegg er det en Gruppeledelse som styrer det hele. Troppene og flokkene er delt inn i patruljer på 5-7 personer. I hver patrulje er det en patruljefører og en assistent.

Hver ukedag er det møteaktiviteter i lokalene i Daleveien. På møtene er det mange forskjellige aktiviteter. De aller minste seiler med Optimistjoller og andre båter. De lærer knuter, sjøvett og andre "vanlige" speideraktiviteter og selvfølgelig mye lek og moro.
Troppene driver selvfølgelig også med seiling, sjømannskap, sjøveisregler og seilteori. Det gis muligheter for opplæring som fører frem til Skippersertifikater på de forskjellige båttypene i Sjøspeideren.

Roverlaget driver for det meste med "sosiale" aktiviteter,seiling og kaffedrøs. Mange av roverene er også ledere i andre ledd og aktive i vedlikehold av båtmateriell og hus. Å dra på turer er en viktig del av det å være sjøspeider.  Vi reiser på turer både til lands og til vanns. Om vinteren er det hytteturer opp i snøen, men allerede fra påske til slutten av oktober er det for det meste seilturer. Det er mange seilturer å velge mellom, alt fra dagsturer og helgeturer i Ryfylke sammen med patruljen til langtokt med kurs for Danmark og Sverige.

 
 
 
Navigasjonsinstr.
 

Webkamera

 
 
Fra styrhuset
   
 
Drøsen ombord
 

nord2017

 

Speiderlogo

 

jamboree2019

 
 
Reklame