Navigasjon
 
 
 
Gå planken
   
 
Mannskap
 

Logg inn

 
 
Seilloftet
 

Støttespillere

john-dahle-reduced-logo
Grasrotandelen
Sandnes Sparebank
SR-Bank
A/S Norske Shell
Pronav
Sharp Stavanger
 
 
 

Referat dag 11 og 12

Skrevet av Ternen
torsdag 19. juli 2007 01:43

Når han styrer båten.. Kjetil & Jarle Dag 11 kom med et fabelaktig vær, alle sto utenfor med t-skjorte. Når jeg hadde vakt (altså fra 12.00 til 16.00) begynte det først å regne, så ble det fint igjen. Jeg satt og styrte, mens det revna storseilet ble byttet ut med det gamle igjen.

Vaktene gikk, og da vi skulle ha mat, fikk vi herlige hjemmelagde hamburgere. Alle, utenom Svein Erik og Jarle, satt fredelig og spiste. Plutselig, uten noen advarsel, krengte båten noe helt sykt. Alle ble kastet til babord side. Etter bare noen sekunder, snudde båten seg, og la seg på styrbord, så all maten fløy på de som satt i sofaen. Lyn og torden kom nesten rett etter hverandre, og alle hev på seg redningsvestene for å redde seilene. Etter masse høye toner, var seilene nede. Noen seil fikk vi ikke berge før det var for sent. Storseilet var revnet igjen, missan seilet var revnet, og de hellige (og vår store stolthet) høytalerene føk uti. Svein var skadet, og Jarle datt nesten uti to ganger. Det pisseregnet, og lynet var bare noen meter fra oss. Svein Erik begynte å rope at vi ikke hadde lynavleder på båten. De grønne (ikke de rød) lanternene ble sprengt av lynet rett bak oss, og tåken gjorde slik at vi måtte bare satse på PCens GPS. Etter hvert ble nesten alle rolige, og bare tenkte på å få båten inn i land. De andre båtene hadde kommet seg inn, så mannskapet hadde gått for å dusje. Da vi kom kliss blaute inn på land, fikk vi 60 minutter på å dusje. Båten så ut som en søppeldynge, med middagen på gulvet og sofaen, og kartene på doen. Ingenting lå i skapene lenger. Vi ryddet etter den gode dusjen på brannstasjonen, og så snakket vi med alle sammen om hva som skjedde. Leggetiden kom, og alle forsvant til drømmeland.

 

Dag tolv var en avslappende dag. Skipperne ble enige om å gi oss en hel dag, hvor vi kunne farte rundt i byen. Den Helder var herlig plass å slappe av på. Vi fikk lunsj av marinen, en utrolig fabelaktig lunsj! Vi fikk en ny person inn i Ternen. Ida kom med lasset sitt, og fikk utdelt en sengeplass i stua. Vi gikk en stund i byen, og kjøpte alt vi egentlig ikke trengte, så var det på tide med middag. Middagen var Nederlandsk kinamat! Mannskapet i Makrellen, Nordsjø og Ternen fant ut at de skulle i dag ha kinamat. Vi gikk til en kinamat restaurant som fløt på vannet. Under middagen hadde Mons noen rare øyne. Den ene pupillen var kjempe stor, mens den andre var bitteliten. Han ble senere svimmel, og måtte gå til båten for å legge seg ned. Etter en god grubling, fikk vi vite at det var sjøsyk plasteret han hadde tatt av som hadde gjort slik at han reagerte slik. Etter middagen, gikk vi for å vaske klær. Det tok lenger tid enn forventet, så jeg, Ida fra Oslo og Ida fra Tananger vasket klær til to om natten. Svein hadde endelig fått kjøpt skjermen han skulle kjøpe til Ternen, så de andre så en film nede i Ternen. Da var den dagen gått, og alle la seg stille i køyene sine.

Sist oppdatert lørdag 14. april 2012 22:51
 
 
 
Navigasjonsinstr.
 

Webkamera

 
 
Fra styrhuset
   
 
Reklame