Navigasjon
 
 
 
Gå planken
   
 
Mannskap
 

Logg inn

 
 
Seilloftet
 

Støttespillere

john-dahle-reduced-logo
Grasrotandelen
Sandnes Sparebank
SR-Bank
A/S Norske Shell
Pronav
Sharp Stavanger
 
 
 

Referat dag 8 til 11

Skrevet av Karoline
mandag 16. juli 2007 19:01

Klar til slusing i Brunsbuttel Dag åtte kom, og vi gjorde oss klar til å seile til Juelsminde. Da vi hadde seilet i noen timer, var det plutselig noen søte vesener som ville stikke hodet opp av vannet og si hei. Delfinene var rett med båten, men ingen hadde kameraet klar til å ta noen bilder av dem....

Ternen var ikke så rask denne dagen heller, så vi kom sent inn til land. På Juelsminde var det tivoli! Mannskapet i Makrellen fikk ta noen runder med karusellene, men siden vi kom inn rundt tolv tiden, måtte vi nøye oss med en film om bord. Vi så en stand-up visning av Dagfinn Lyngbø på DVD. Den var utrolig morsom, og jeg forsto at Svein Erik hadde sett denne filmen ganske mange ganger. Han kunne nesten alle vitsene, men han sovnet, så han sa ikke alle. Etter vi hadde sett bergenser stand-up, la vi oss i lugarene våres (ja vi har faktisk lugarer!) og sov til neste morning.

 

Dag ni begynte som de andre dagene, klokken åtte med sang for flaggets heising. Vi gjorde oss klar, så tok vi kursen mot Sønderborg. Vi la til kai, og gikk for å treffe alle sammen igjen. Det var gratis dusj der, så alle på Tranen tok seg en skikkelig vask, og luktet godt igjen!  Mange tok seg en skikkelig is, med opp til 8 kuler, og skuflet i seg. Plutselig fikk vi melding om at vi måtte dra, vi ble litt sure, men vi fant ut at det skulle blåse opp, så vi gikk til båtene, og startet turen vekk fra Danmark, til kjære Deutchland.

 

Dag ti var starten på vår visitt i Tyskland. Vi gikk til kais på Laboe i Tyskland hvor det faktisk var det fineste været! Der gikk vi i samler tropp til et 2.verdenskrig museum. Vi så på en U-båt og et enormt tårn med 57 etasjer. Mangen av oss hadde vannkrig på vei til Spleis(den ene båten. Alle de andre hadde startet å kjørt, så Spleis kjørte oss til våre båter). Noen fant ut at det gikk faktisk an å snakke Norsk til Tyskere slik at de forsto, mens andre fikk de som kunne Tysk til å snakke for seg. Vi ble satt i båtene våres, så var vi på vei igjen igjennom en sluse, og inn i en sluse. Vi kjørte inn i Kiel kanalen. Ternen og Nordsjø ladet opp med vannballonger og bøtter med vann, og satte kursen mot de andre båtene. Vi hadde den vannkrigen, og alle ble kliss blaute igjen. Vi gikk til land en plass inni Kiel kanalen, hvor vi fikk være lenge med de andre, og kose oss litt med shopping i de butikkene som var åpne.

 

Dag elleve var tiden inne for å si hadet til Tyskland, og segle mot Nederland. På veien til slusen, ble det noe gale med Thranens motor, slik at den måtte bli igjen, og mannskapet bytte båt. Det var en utrolig bytte episode, så var vi klar til å komme oss ut på havet igjen. Vi gikk inn i slusen med 17 andre båter, og kjørte ut mot det åpne hav igjen.

Sist oppdatert lørdag 14. april 2012 22:51
 
 
 
Navigasjonsinstr.
 

Webkamera

 
 
Fra styrhuset
   
 
Reklame