Navigasjon
 
 
 
Gå planken
   
 
Mannskap
 

Logg inn

 
 
Seilloftet
 

Støttespillere

john-dahle-reduced-logo
Grasrotandelen
Sandnes Sparebank
SR-Bank
A/S Norske Shell
Pronav
Sharp Stavanger
 
 
 

Referat 2

Skrevet av Ternen
fredag 13. juli 2007 02:24
morten.jpg Dag syv begynte på en fiskehavn på Grenaa. Vi hadde en liten undring av hvordan Grenaa egentlig uttales. Skulle man utale det fort og trykke litt mer på Åen, eller skulle vi si det senere med litt mer trykk på Een. Vi konkluderte det med å si det fort, for som alle vet, er det skipperen som har rett uansett! Smile

Vi var litt sene med flagget, men vi sang og fikk det opp til slutt. Klokken ni stilte vi oss sammen med resten av Oseanor, og gikk i samlet tropp til Kattegat -senteret. Vi ventet en time, så slapp de oss inn. Vi så på mange underlige fisker. Blå og grønne, store og små. Vi kunne til og med gå i en gjennomsiktig tunnel, hvor vi kunne se på store haier. Noen var utrolig humoristiske, mens andre spesielle.

Etter en gå-tur inn i haienes akvarium, kikket vi på noen utrolig ekle åler, og noen søte bløde klovnefisker. Det var noen basseng vi kunne klappe fiskene, og det så faktisk ut som om de likte det! De var som små valper som søkte etter kos, bare at de var litt slimete og blaute å ta på. Ute var det seler, og et akvarium som noen dykkere viste sine ferdigheter i. Vi fant en lekeplass, og som alle vet, elsker 15-17 åringer lekeplasser!

Der var det bla. sjødyr i plastikk, som man kunne gå inni. Hm. Hva gjorde vi da? Jo da, vi så hvor mange som kom inni samtidig i de forskjellige figurene. I en kråkebolle var det 12 stykker i, mens i en blekksprut var det 14 ungdommer inni. Vi fant også en tegnekrok, så vi fargela noen ark der. Mating av haiene fikk vi også med oss. Det som var litt humoristisk, var at hun som fortalte om haiene, snakket dansk og oversatt seg selv til tysk. Engelsk ble det ikke oversatt til! Vi kjøpte litt proviant, og gjorde oss klar til seilas mot Juelsminde.

Nordsjø har ikke akkurat hatt den mest strålende dagen. Storseilet revnet der det hadde revnet en annen gang. Dette fortalte Stein Erik til Morten ganske sørgmodig. Men det var nok ikke slutten på uhell, for en uheldig speider i Nordsjø mistet den helt nye og pene kaffe kjelen i vannet. Som alle vet, flyter ikke kaffekjeler, så den sank ned til bunnen av Danmarks sjø. Nordsjø har et budsjett som sier at man skal bare bruke penger til en kaffe kjele pr. år, så nå har ikke Nordsjø kaffe kjele før 12. Juli 2008. Til slutt kom en MMS melding med bilde av en sprukket vanntank om bord i Nordsjø, en sveis lekker på ferskvannstankenFrown. For å få kaffe nå, må et av mannskapet om bord i Nordsjø, ut å tigge etter kaffe eller varmt vann i en termos.

Sist oppdatert lørdag 14. april 2012 22:51
 
 
 
Navigasjonsinstr.
 

Webkamera

 
 
Fra styrhuset
   
 
Reklame