Navigasjon
 
 
 
Gå planken
   
 
Mannskap
 

Logg inn

 
 
Seilloftet
 

Støttespillere

john-dahle-reduced-logo
Grasrotandelen
Sandnes Sparebank
SR-Bank
A/S Norske Shell
Pronav
Sharp Stavanger
 
 
 

Oslojolle

Oslojolle

Oslojolle er en klinkbygget seiljolle på 18 fot. Den ble konstruert av Erling L. Kristofersen før krigen. Båten ble opprinnelig bygget helt åpen. Senere ble den også bygget med dekk.

Båten fører fokk og storseil. Kjølen er av jern og utformet som svingkjøl. I sin første versjon var båten luggerrigget. Senere kom 7,5m2 og 9m2 bermudarigg. Med den største riggen er båten noe overrigget. Båten er relativt smal og derved rank. I en periode fra 1950-70 var dette en meget populær hyttebåt, særlig i Oslofjorden og på Sørlandet.

Båten ble i perioden 1963 -1994 også produsert i glassfiber av Sverre Westermoen Båtbyggeri på Sørlandet. Westermoen fikk i 1965 utmerkelsen «Merket for God Design» for 9m2 Oslojolle i plast. Den første plastversjonen var lik med trebåten med dekk. Her var det åpent under fordekk og akterdekk, noe som gjorde det mulig å seile tur. Senere laget Westermoen en dobbelskrogversjon. Her var det en åpen cockpit, men ingen tilgang inn under dekk. All bagasje må dermed ligge mellom beina på mannskapet.

Tekniske data (1994)
Type: Seilbåt Lengde: 550 cm
Materiale: Plast Lengde: 18 fot
Største motor: 6 HK Bredde: 155 cm
Minste motor: 2 HK Vekt ca: 210 kg
I produksjon: Nei Farge skrog: Gul
Motortyper: Utenbords Seil areal 9 kvm

 

 
 
 
Reklame