Navigasjon
 
 
 
Gå planken
   
 
Mannskap
 

Logg inn

 
 
Seilloftet
 

Støttespillere

john-dahle-reduced-logo
Grasrotandelen
Sandnes Sparebank
SR-Bank
A/S Norske Shell
Pronav
Sharp Stavanger
 
 
 

768x150 Stott oss med din Grasrotandel

Uncategorised

Webkamera

Skrevet av Ove Aasen
tirsdag 22. mai 2018 19:39

Webkamera 1 - Viser sørlige del av havnen i Daleveien 110.
(Trykk på bilde for å åpne i fullskjerm)

Webkamera 2 - Viser nordlige del av havnen i Daleveien 110.
(Trykk på bilde for å åpne i fullskjerm)

Fyrlyktå

fyrlyktaaFyrlyktå - "Organ for Sjøspeiderne i Sandnes og Høyland"

Fyrlyktå har vært gruppens medlemsblad / gruppeavis fra starten av når Sjøpeiderne i Sandnes (og Høyland) ble splittet ut til egen speidergruppe "2. Sandnes speidergruppe" fra "5. Sandnes speidergruppe" i 1962. Bladet ble utgitt i varierende frekvens, og siden "med passende mellomrom".

Utgivelsene gir et godt innblikk i arbeidet som ble nedlagt av speidere og ledere gjennom de første årene til gruppen, samt mye av historien til S/Y Nordsjø og Sjøbadet slik vi kjenner det i dag.

Vi vil her prøve å samle skannede utgaver av utgivelsene fra det første som ble utgitt i 1962, til de siste som kom på slutten av 1990-tallet.

Om S/Y Delfin

Skrevet av Administrator
lørdag 02. juni 2012 20:16

 

Fakta
Navn: S/Y Delfin
Bygget: 1989
Lengde: 47 fot
Høyde: 20 meter
Dypgående: 2.3 meter
Motor: Cummins bt6, 220 HK
Kallesignal: LM 3825
Telefon:

 

 

 

Hvor er Delfin nå?

 

 

 

Klikk for større bilde.

 

Båten er bygget i 1989 til privat bruk etter skrogtegninger av Colin Archer med tanke på jordomseiling. I 1991 overtok 3. Laksevåg sjøspeidergruppe i Bergen seillskuta, og hadde den i sin eie inntil den ble solgt til 2. Sandnes Sjø høsten 2011.

Vimeo Gallery

Skrevet av Ove Aasen
onsdag 15. juni 2011 22:45

Sjøspeiderne er testsenter for Båtførerprøven

BåtførerbevisFra og med 1.januar 2011 må alle som skal ta Båtførerprøven melde seg opp til eksamen ved et godkjent testsenter. Sjøspeiderne i Sandnes er et godkjent testsenter for båtførerprøven av Norsk Test AS.

icon Informasjon til kandidat om Båtførerprøven

Eksamen koster kr. 625,- og kan gjennomføres i våre lokaler, Gamle Sandnes sjøbad (Adresse:  Daleveien 110, 4328 Sandnes).

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for å avtale tid til eksamen.

Bli leder

leder2. Sandnes Sjø søker stadig etter nye engasjerte ledere.

Ønsker du å bli leder i sjøspeidergruppen vår?
Ta kontakt så kan vi diskutere mulighetene.

Mer informasjon om hva en speiderleder er og gjør finner du på sidene til Norges Speiderforbund, link.

 

Her følger svar på noen av de mest vanlige spørsmålene rundt det å bli speiderleder:

Jeg er ikke et friluftsmenneske, kan jeg være speiderleder?
En av speiderens viktigste oppgaver er å lære barn å bli glad i naturen. Alle praktiske ting som å sette opp telt, hogge ved, tenne bål, m.m. kan du lære av lederne i gruppen. Det settes også opp egne kurs for nye speiderleder uten speiderbakgrunn.

Speideren har også mange andre aktiviteter på programmet enn friluftsliv. Kanskje har nettop du en fritidsinteresse eller et yrke som speiderne kan ha nytte av? Det viktigste er at du er interessert i å være tilstede sammen med speiderne og de andre lederne.

Må man ha erfaring med båt?
Nei, man trenger ikke noe erfaring med båt. Flokk, som er de minste, starter med robåt, og går senere til seil-joller, og videre til seilbåt og skøte. Dermed kan man som leder følge utviklingen, og selv prøve ut båtene etterhvert som tiden går. Det er også interne båt kurs som vi arrangerer for ledere.

Jeg har ikke tid
De fleste føler at de har det for travelt. Derfor pleier vi å si at du kan starte med en "prøveperiode" - uten noen forpliktelser. Hvis du liker deg i speideren, finner du tid. Og jo flere vi er som engasjerer oss for egne og andres barn, desto flere er det å dele oppgaven med. Da bruker hver enkelt mindre av sin fritid.

Jeg vet ingenting om speideren - har aldri vært speider før
Mange ledere har aldri selv vært med i speideren som barn. Dette er absolutt ikke noe problem. Du klarer deg bra også uten den erfaringen.

Jeg vil ikke bruke hele fritiden min i speideren
Lederne i en gruppe samarbeider om å legge opp programmet, og da tas det hensyn til hvor mye den enkelte ønsker å bruke av sin fritid. Vi tar høyde for at ikke alle kan være tilstede hver uke. Også du som har skiftarbeid eller stor reisevirksomhet kan være speiderleder. Mange ledere begynner i det små, men erfarer at det gir dem så mye igjen at de etter hvert ønsker å ta på seg flere oppgaver.

Koster det mye penger å være leder?
Alle fritidsaktiviteter koster noe, men speideren stiller ingen spesielle krav. Den største investeringen ligger i turutstyret - et godt regntøysett, en sovepose og en ryggsekk. Det holder! Så kan du alltids supplere med annet spesialutstyr om interessen skulle øke.

Må jeg kunne knuter?
I speiderboka står oppskriften på det meste! Gjennom læring fra medledere og erfaring tilegner du deg kunnskap om førstehjelp, naturen, bruk av kart og kompass og mye, mye mer.

Den kloke vet ikke alt, den kloke vet å spørre! Og speiderne lærer først og fremst av hverandre. Som speiderleder får du dessuten sjansen til å delta på gode kurs hvor du kan lære mange nye, praktiske ferdigheter.

Må jeg være kristen?
Å være kristen er ikke noen forutsetning for å bli speiderleder. Vi forventer imidlertid at du møter med åpent sinn og ikke motarbeider kristne verdier.

Vil ikke mine barn synes det er flaut å ha meg med på turer og leirer?
De yngste barna synes det er trygt å ha mor eller far med på tur. De litt eldre finner etter hvert ut at det kan være fordeler med det - og du som voksen får sjansen til å dele opplevelser og gleder med barna dine. Dessuten behøver du ikke å være leder for egne barn. Ofte velger speiderforeldre bevisst å være leder i en annen del av barnas speidergruppe.

Egenskaper for å bli leder?

Vi søker etter positive og engasjerte voksne som ønsker å være med oss som ledere i sjøspeidergruppen vår, og bruke tiden på andre sine barn. Og bryr seg om frivilligt arbeid for barn i nærområdet.

 

Vil du gi din støtte til 2. Sandnes Sjø?

Grasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i 2. SANDNES SJØ!

Du kan gi oss 5% av det du SPILLER for:
Tenk deg at du kan spille favorittspillene dine - Lotto, Tipping og Joker for eksempel - og samtidig gi noe mer til det laget eller den foreningen du selv ønsker å støtte. Dette er nå mulig via Grasrotandelen. Ved spill hos Norsk Tipping vil 5 % av innsatsen gå direkte til ditt lag eller forening (gjelder ikke Extra og Flax).

Premien DIN reduseres ikke:

Merk at Grasrotandelen ikke på noen måte går ut over innsatsen eller premien din - du blir ikke belastet noe for å være grasrotgiver. Du trenger Norsk Tipping Spillerkort for å knytte deg til Grasrotandelen. Spillerkort får du kjøpt hos kommisjonær, eller du kan bestille det på www.norsk-tipping.no.

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i 2. SANDNES SJØ!

Vi du støtte 2. SANDNES SJØ når du tipper, velger du en av følgende måter:

  1. Hos Kommisjonær: Oppgi gruppens organisasjonsnr 975484548 og ditt spillerkort til en av Norsk Tippings mange kommisjonærer.
  2. SMS: GRASROTANDELEN 975484548 til 2020 (tjenesten er gratis).
  3. Internett: grasrotandelen.no eller norsk-tipping.no.
  4. Norsk Tipping Mobilspill.

Mer informasjon finnes på www.grasrotandelen.no. Her vil du også kunne følge med på hvor mye Grasrotandelene genererer for de enkelte Grasrotmottakerne.


Takk for din støtte!


Les mer

Norsk Tipping - om Grasrotandelen

 

 

Havnepriser

Skrevet av Ove Aasen
søndag 25. januar 2009 21:11

Havnepriser for båthavna til Sjøspeideren i Sandnes
Gjeldene i tidsrom 01.01.2012 - 31.12.2012. (Nye priser fra 01.01.2013)

Havneavgifter

Pr. meter kai-linje c/c utligger
Målene er senter / senter uteligger

Årsleie

Utliggere 6m

1.900,-

Utliggere 10m

2.400,-



Skøyte kaier

10.000,-



Båtplass i Dokken

5.000,-



Strømboks

500,-

Strømpris pr. kWh Variabel


Månedsleie
Kortidsleie April - Oktober

1.500.-

Vinterleie November -  Mars

1.500,-





All kai bruk skal avtales med Havnesjef.




Slipp
Leie av slippen pr. periode

2.400,-

Korttidsleie

1.100,-


Orginal i PDF format:: Priser for havn 2009 Priser for havn 2012

Havneregler

søndag 25. januar 2009 20:24

Havneregler for båthavna til 2. Sandnes Sjø
Sandnes: 20.01.09 (Nye havneregler fra 01.01.2013))  

  1. Alle leietakere er pliktige til å utstyre sine båter med brukbare fendere og disse skal være lagt ut når båten ligger i havnen. Minste antall er 2 fendere pr. side, men antall og dimisjon må avpasses etter båtens størrelse og hva godt sjømannskap tilsier. På uteliggere skal det brukes strekkavlastere i alle fortøyningene. Det skal ikke brukes sjakler i forbindelsen mellom fortøynings tau og uteligger.

  2. Hver båteier er plliktig til å holde det ryddig rundt egen båt. Unngå forsøpling og forurensing for ikke å volde skade og ulempe for andre. Olje og oljeholdig avfall skal ikke etterlates i havnen. Hvis dette blir gjordt vil den ansvarlige bli belastet for ryddeutgifter. Hensetting av privat båtutstyr skal ikke forekomme uten avtale med havneansvarlig eller husansvarlig.

  3. Den som volder skade på annens båt eller havneannlegg er selv ansvarlig for dette. Sjøspeideren har intet ansvar for eventuelle skader på båtene eller utstyr under slipping, eller i havnen. Båteier er selv ansvarlig for forsikring under slipping.

  4. Hver båteier pålegges for hvert år å rengjøre sin uteliggers flyteelement på sin styrbord side. Dette skal være gjordt innen 1. september hvert år.

  5. Alle båter skal være registrert og utstyrt med forskriftsmessige registreringsnummer og skal være ansvarsforsikret og kvittering for dette må kunne forevises på forlangende fra styre/havneansvarlig.

  6. Søndre del av molo området er aktivitetsområde for speiding og skal derfor være bilfritt. Det tillates ikke parkering på dette område.

  7. All framleie/utlån av båtplass utføres av havneansvarlig. Dersom båtplassen ikke disponeres til båt kan denne videreleies av havneansvarlig. Båteier er pliktig til å informere havneansvarlig dersom båtplassen ikke skal benyttes over 3 mnd.

  8. Båtene ligger på eget ansvar i forhold til Speideraktiviteter.

  9. Ved tilknytting til landstrøm skal godkjente ledninger og kontakter brukes. Minstekrav for kabel er H07RN-F 3x2.5mm2. Dette kravet kan forandres på kort varsel. Kabelen skal være i en lengde uten overganger og skal kobles direkte til godkjent landstrømsanlegg eller direkte i egnet apparat.

  10. Leiekontrakt: 1 år med automatisk forlengelse. 1 år gjensidig oppsigelse. Hvis Sjøspeideren trenger flere båtplasser er det 1 års oppsigelse etter ansiennitet.

  11. Mislighold av havneregler eller leie kan føre til umiddelbar bortvisning fra havna.

Orginal i PDF format: Havneregler for 2. Sandnes Sjø 2009 Havneregler for 2. Sandnes Sjø 2009 

Utleie

Skrevet av Ove Aasen
søndag 25. januar 2009 20:17

Det koster å drive en sjøspeider gruppe!

Drift og vedlikehold av båter, hus og havn skal alle ha sitt, og for å få endene til å møtes drives det  utleie virksomhet av blant annet:

  • Båtplass / kaiplass
  • Slipp
  • Hus / forsamlingslokale
  • Gapahauk

Leir & Tokt

Her finner du reiseskildringer, referat, bilder og informasjon fra mange av våre ulike leirer og tokt. Se et lite utdrag nedenfor.

 

 

oseanor.gif

Utdrag fra et av reisebrevene til Armada 2007.

..... men det var nok ikke slutten på uhell, for en uheldig speider i Nordsjø mistet den helt nye og pene kaffe kjelen i vannet. Som alle vet, flyter ikke kaffekjeler, så den sank ned til bunnen av Danmarks sjø. Nordsjø har et budsjett som sier at man skal bare bruke penger til en kaffe kjele pr. år, så nå har ikke Nordsjø kaffe kjele før 12. Juli 2008. Til slutt kom en MMS melding med bilde av en sprukket vanntank om bord i Nordsjø, en sveis lekker på ferskvannstankenSad. For å få kaffe nå, må et av mannskapet om bord i Nordsjø, ut å tigge etter kaffe eller varmt vann i en termos.


Kretsleir 2007Fra krestleir 2007 på Landa

.... på fredag reiser vi ca 60 speidere fra 2.Sandnes sjø, og gleder oss til en topp uke på Landagården, Forsand. Som dere sikkert har fått med dere er årets tema Vikingleir! Vi har de siste månedene sydd vikingklær og lagt sverd sammen med speiderne så nå skal vi stille sterkt i krig på Landa!

Aktiviteter er blandt annet: Haik (en natt der speiderne skal ut i naturen å klare seg på egenhånd. Disse rutene er delt opp etter vanskelighetsgrad o.l.) Hønseslakting, økselaging og arkologiske utgravninger på landa.

På vei til åpningsting





Bli medlem

jolleseiling.gif2. Sandnes Sjø har noe venteliste for nye medlemmer, spesielt i de yngste aldersgruppene. Ønsker du å sette deg opp på venteliste, eller melde deg inn som medlem kan du registrere deg via kontaktskjema: blimedlem.

 

Lurer du på hva speiding er, eller har lyst til å bli speider / speiderleder? Her finner du svar på det du lurer på.


Hva er speiding?
Det er ikke lett å svare på, for speiding er så mye forskjellig. Viktige elemeter i en sjøspeiders hverdag er sjø og friluftsliv. Se forøvrig egen informasjon om hva sjøspeiding er.

Hvordan blir jeg speider?
For å bli medlem i 2. Sandnes sjøspeidergruppe registerer du deg på blimedlem. De yngste speiderene starter i Flokk fra de går i 3. klasse, men vi tar imot innmeldinger til venteliste tidligere.

Er det dyrt?
I utgangspuntet, nei. Det er en årlig kontigent på rundt 800 kroner, som fordeles mellom gruppe, krets og forbund. Da får du også bladet Speideren i posten fem ganger i året, og er forsikret under alle speiderarrangementer. Enkelte turer har egne deltakeravgifter. Ellers er det som i alle fritidsaktiviteter behov for noe utstyr etter hvert, som sekk og sovepose.

Kreves det mye av foreldrene?

Det koster en del å drive en sjøspeider gruppe, drift og vedlikehold av båter, hus og havn skal ha sitt. For at det skal være mulig å oppretteholde aktivitetene uten noen ekstra form for kontigent er det krav til at man bidrar til et gitt antall dugnadstimer i løpet av året. Litt kjøring til og fra arrangementer må også regnes med innimellom.

Hva er en gruppe/flokk/tropp/rover?
Speideren er delt i tre, etter alder. 3. og 4. klassingene er i det som kalles flokken, eller småspeideren. Når man starter i 5. klasse kommer man over i troppen, og der er man til man starter på videregående, og blir rover. Se forøvrig "organisering av gruppen" for beskrivelse av ulike funksjoner og enheter i gruppen.

Hva er en patrulje?
Troppen er delt opp i patruljer med 4-7 speidere. Hver patrulje har en patruljefører (peff), og en patruljeassistenter (ass).

Er det trygt?
Jada, det er trygt. Selvfølgelig kan det skje ulykker når man er ute på tur, men både ledere og speidere har trening i førstehjelp, og trening i å mestre ulike situasjoner er en viktig del av speideren. Når speiderne drar på tur har de en "hjemmeleder", som kan kontaktes ved behov.

Må jeg kunne noe for å bli leder?
Neida, det kan du lære underveis! Det er alltid flere ledere sammen, og det arrangeres regionale lederkurs flere ganger i året som du kan være med på hvis du har lyst. Å være leder krever en del tid, men vi tør påstå at det er verdt det! Du vil, akkurat som speiderne, oppleve masse, få nye venner og lære mye.

 
 
Navigasjonsinstr.
 

Webkamera

 
 
Fra styrhuset
   
 
Drøsen ombord
 

nord2017

 

Speiderlogo

 

jamboree2019

 
 
Reklame